Resultaat 1–12 van de 30 resultaten wordt getoond

Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!

HOE KIES JE EEN MODEL FRITEUSE?

VOOR INDIVIDUEN

U bent niet langer afhankelijk van fastfoodketens voor uw favoriete kippenvleugeltjes, vis en friet. Compacte friteuses hebben frituren veilig en gemakkelijk gemaakt. Friteuses zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten. De juiste maat voor u hangt af van het soort voedsel dat u wilt bakken en het aantal mensen dat u waarschijnlijk wilt ontvangen.

Als u de friteuse wilt gebruiken om chips en kipnuggets te bakken, is een minifriteuse voldoende. Als u echter het type bent dat veel feestjes geeft of graag hele kalkoenen bakt, moet u een groter model overwegen.

Door te kiezen voor een friteuse met een vaatwasmachinebestendige gaasmand, tank, handvat, deksel en filter is hij gemakkelijker schoon te maken. Aangezien de meeste olietanks of -vaten van antikleefmateriaal zijn gemaakt, is het schoonmaken ervan relatief eenvoudig.

Sommige friteuses hebben ook digitale timers om de kooktijd in te stellen, terwijl andere een handmatige draaiknop hebben met intuïtieve instellingen zoals 'laag', 'gemiddeld' en 'hoog'. Modellen met een digitale timer zijn over het algemeen geavanceerder, omdat hun precieze metingen ervoor zorgen dat het voedsel perfect wordt gebakken. Bovendien hebben de meeste friteuses indicatielampjes die aangeven wanneer de olie klaar is om te frituren.

VOOR PROFESSIONALS

Of u nu patat, vis, beignets of kip kookt, een commerciële friteuse is het ideale toestel om heerlijk knapperig en sappig voedsel te bereiden. Voor sommige bedrijven is een professionele friteuse het belangrijkste kooktoestel, zodat het van vitaal belang is de kenmerken en beperkingen van het toestel te kennen alvorens tot aankoop over te gaan. Er zijn 3 belangrijke aandachtspunten: temperatuurregeling en kooktijd, oliefiltering en levensduur.

Er zijn twee soorten thermische regeling: een handbediende regelaar of een computergestuurde procesregelaar. De handbediening is in wezen een aan/uit-schakelaar met een temperatuurinstelling. Niet duur, perfect voor frituurexperts. Als alternatief kan de procesregelaar een betere bondgenoot zijn. Deze regelaars beheren het hele kookproces en detecteren automatisch de grootte van de lading, verhogen de temperatuur snel en nauwkeurig en verlagen deze vervolgens voor een perfecte garing.

De perfecte handmatige filtering van uw frituurolie kan tot 6 dagen duren. Met een goed beheerssysteem kunt u gemakkelijk 9 dagen gebruik verwachten van één tank. Waar het op neerkomt? Filtratie kan u veel tijd en geld besparen.

Ten slotte kan de aankoop van een goedkoper model op korte termijn geld besparen. Reparaties en reserveonderdelen kunnen de kosten van een friteuse in de loop van zijn levensduur echter verdubbelen. Daarom raden wij u aan een friteuse te kopen die duurzaam is en die uw energie- en verbruikskosten beperkt.

WAT ZIJN DE OPTIES VOOR EEN GOEDE FRITEUSE?

MANDCAPACITEIT

Denk na over de volumes die u wilt dat uw friteuse aankan. Hebt u het nodig om alleen uw naaste familie te voeden of wilt u grotere hoeveelheden voor grote evenementen? In het laatste geval betekent een friteuse met een kleine capaciteit dat u meer tijd kwijt bent aan het bereiden van de gewenste hoeveelheden.

Elke friteuse heeft zijn eigen olievolume, tot 2 liter (900g) voor toestellen met een kleinere capaciteit. Grotere friteuses kunnen meer dan 5 liter bevatten, zodat u veel meer voedsel kunt bereiden. De opties van een friteuse kunnen ook van invloed zijn op de hoeveelheid olie die nodig is, zoals we hieronder zullen bespreken.

Als u groter voedsel wilt bakken, zoals een hele kip of kalkoen, hebt u een friteuse nodig die de grootte van uw vogel aankan. Een partij friet bijvoorbeeld is gemakkelijker te bakken in een kleine friteuse dan een kip.

Er zijn ook friteuses met meerdere korven, zodat u verschillende etenswaren tegelijk kunt frituren. Dus als u in één maaltijd gebakken vis en gebakken courgettes wilt bereiden, kunt u beide doen zonder tijd te verliezen.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN VAN KOKEN

De aanbevolen temperatuur voor het frituren van de meeste levensmiddelen ligt tussen 160 en 190°C. Het principe van frituren is dat wanneer je een voedsel in hete olie legt, het voedsel gewoonlijk reageert door er een buitenste barrière omheen te vormen. Dit voorkomt gewoon dat het vet in het voedsel dringt.

De buitenkant van het eten is knapperig en goed doorbakken, terwijl de binnenkant vrij zacht is. Elke temperatuur onder 160°C zou de kans hierop aanzienlijk vergroten. Als de temperatuur boven de 190°C komt, wordt het voedsel niet goed gaar. Aangezien elk gerecht anders is, kan het nodig zijn de temperaturen en kooktijden voor elk te bereiden gerecht vooraf te controleren.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele van de meest voorkomende voedselkeuzes. Voor frites, uien en garnalen is een temperatuur van 190°C optimaal. Voor kip of mozzarella is 175°C perfect.

Sommige mensen willen hun chips knapperig en anderen juist goudkleurig. Verander daartoe gewoon de kooktijd naar eigen smaak en voorkeur. Hetzelfde geldt voor friteuses met een heteluchtsysteem. Natuurlijk moet u, ongeacht de geboden bescherming, oppassen dat u zich niet verbrandt.

HOE EEN FRITEUSE LANG TE ONDERHOUDEN?

DE KWALITEIT VAN DE MATERIALEN

De grondstof die wij het meest gebruiken is roestvrij staal, dat in al onze producten zit, van het mandje tot de friteuse zelf. Roestvrij staal staat bekend als een ijzerlegering die niet snel corrodeert, roest of vlekt met water zoals gewoon staal zou doen. Het chroom in roestvrij staal geeft het een hoge weerstand tegen corrosie voor een specifieke toepassing of omgeving.

Dit materiaal heeft ook een uitstekende vuur- en hittebestendigheid, waardoor zeer hoge frituurtemperaturen mogelijk zijn. Bovendien maakt het reinigingsgemak van roestvrij staal het de eerste keuze voor strenge hygiënische omstandigheden, wat essentieel is in elke keuken.

Roestvrij staal is een van de meest hygiënische oppervlakken die er zijn, dus voedsel dat in contact komt met het materiaal trekt geen vuil of ziektekiemen aan. Dit staal is ook duurzaam en vergt weinig onderhoud voor langdurig gebruik. Het materiaal voldoet dus niet alleen aan de technische prestatienormen, maar heeft ook alles wat u zich kunt wensen.

Ten slotte is het met jarenlange ervaring en koken dat wij onze producten hebben uitgekozen om u de best mogelijke kwaliteit te bieden. Zodat uw friteuse u bij elk gebruik voldoening geeft.

REGELMATIGE REINIGING

Een friteuse schoonmaken kan geen pretje zijn. Sommige modellen hebben onderdelen die vaatwasmachinebestendig en/of afneembaar zijn om het proces te vergemakkelijken. U moet ook nagaan hoe gemakkelijk uw friteuse leegloopt. Het aftappen van de olie is vaak vervelend, maar sommige friteuses hebben een aftapkraan die de vloeistof verwijdert.

Als u uw apparaat slechts af en toe gebruikt, moet u het telkens schoonmaken, zodat het veilig kan worden opgeborgen. Als u het vaak gebruikt, kunt u wegkomen met een grondige reiniging tussen 3 gebruiken. Controleer alleen of de olie niet ranzig is, bijvoorbeeld als hij een onaangename geur heeft.

In een typische commerciële omgeving kan een druk bedrijf elke dag een lichte reiniging van de friteuse uitvoeren en eenmaal per week een grondige reiniging. Of het apparaat nu thuis staat of in een bedrijf, schoonmaken is een zeer belangrijk onderdeel van effectief onderhoud.